Az OrsiDekor Blogja - Mindenről, Ami Esküvő

A nagy nap szervezése, amíg el nem kezditek nem is tűnhet olyan bonyolultnak. Végül is kell egy remek helyszín, ebből van választék, sok finom étel és persze a násznép és ti szép ruhában. Nagy körvonalakban ennyi egy esküvő. A gyakorlatban kicsit bonyolultabb és mindig felbukkanhat valami váratlan esemény, ami megoldás után kiált.

Nagy kérdés a gyerek-kérdés az esküvőn

Az örök kérdés, hogy meghívjuk-e az esküvőre a barátok és rokonok gyerekeit?

Nem könnyű kérdés…

Egyik oldalról ott van a kép, amikor a sziromszóró aranyos kisleány vagy gyűrűvivő cuki kisfiú szép ruhában végig sétál a sorok között, milyen kedves emlék lesz, és valóban… De az est további részében, ha nincs a gyerkőcök a számára megfelelő elfoglaltság biztosítva, akkor a tündéri kislányokból és helyes fiúcskákból előbújik a kisördög és a „Nagy Napon” a rakoncátlan gyerekek veszik át a terepet.

Új kifejezés az esküvőszervezésben - Unplugged esküvő

Sok angol kifejezés itta be magát a magyar szóhasználatba. Az unplugged szó szerint magyarra lefordítva „hálózatból kihúzva”. Az unplugged esküvő esetében is hasonlóról van szó. Sokszor mondjuk, hogy a mai 21. századi világ felgyorsult és a folyamatos online jelenléttel tudunk csak lépést tartani, ez alól az esküvő sem kivétel.

Ma már mindig mindenkinél és minden helyzetben ott van az „okostelefon”-ja. Erre a jelenségre született meg ez a kifejezés, miért ne tarthatnánk olyan esküvőt amilyet akarunk, olyat, amikor mindenki csak ránk figyel! Miért lenne természetes, hogy a

2018.11.09 08:00
A Ceremóniamester

A Ceremóniamester megjelenése elegáns, modern öltözék, férfiaknál öltöny, nőknél bármilyen elegáns ruhadarab, nem beszél rímekben, nem költ verseket, és a legnagyobb különbség, hogy nem kéri ki a menyasszonyt a lányos háztól.

Az emberek legtöbbször általánosítanak, ha vőfély van, akkor az egyet jelent a „falusias” vidéki lagzival, a Ceremóniamester pedig a városi eleganciát jelenti. Nem feltétlenül van ez így, a meglátás nagyságrendileg helyes.

 

Sztár esküvő - Eugénia hercegnő és férje Jack Brooksbank

Férjhez ment pénteken Eugénia hercegnő, a brit uralkodó 28 esztendős unokája. Férje a polgári származású, 32 éves Jack Brooksbank.

Eugénia hercegnő András yorki hercegnek, II. Erzsébet királynő harmadik gyermekének másodszülött leánya. Édesanyja András elvált egykori felesége, Sarah Ferguson.

2018.11.02 08:00
Vőfély és nőfély

A vőfély - azaz „a vőlegény felebarátja” - Régebben a család barátja vagy rokona vállalta ezt a megtisztelő szerepet. Sőt nem volt ritka még egy-két évtizeddel ezelőtt sem, hogy a lakodalomba nem egy, hanem több vőfélyt is meghívtak. A hagyományok szerint ő búcsúztatja el a vőlegényt, majd a násznéppel karöltve ő kéri ki a menyasszonyt a szülői házból.

Mindezt vicces rigmusokban, versikékben szavalva, teletűzdelve jókívánságokkal. Mára azonban egyre gyakoribbak az „egyhelyszínes” esküvők. Ilyenkor a kikérés és búcsúztatás egy helyen, a választott vendéglőben. Ma már feledésbe merült az, hogy barátot kérjenek fel erre a szerepre. Inkább hivatásos vőfélyt hívnak a lakodalmakba, aki felkészülve a "megmérettetésre", pontosan és szépen levezényli a lakodalmat.

 

Él egy legenda, mi szerint a Pilis lábánál a Budakeszi Arborétum mellett áll egy öreg tölgy két évszázada. Az 1830-as évekből származik a legenda, amelynek főszereplői Kaba János lovászfiú és a Szentkirályi (egyes források szerint Gyarmati) család leánya, Erzsébet, akik – ahogy az lenni szokott – igen fiatalon, alig 18 esztendősen szerelmesek lettek egymásba.

Ki ne vágyna egy különleges tengerparti esküvőre? Bármelyik menyasszony elégedett lenne azzal, ha vőlegényének a hullámzó habok előtt mondhatná ki az igent. Te is szeretnéd, ha a hajadat borzolná a szél, miközben a lágy homokban, cipő nélkül sétálsz az apró oltár elé.

 

Bár már igencsak az esküvői szezon közepén tartunk, azért mégis érdemes az új trendeket megismerni, hátha még az esemény előtt állsz és sikerül valami új, egyedi elemet becsempészni a saját ceremóniádba.

 

A tavalyi évben már észrevehető volt, hogy a zöld szín igazán divatos. A 2017-es év színe a Pantone skálán a Greenery lett. Frissességet és az új kezdetet szimbozlizálja, a sárgás zöld árnyalat a tavasz első napjaira emlékeztet.

 

Hazánkban is egyre több esküvői szokás kihalóban van, így vannak ezzel a nagyvilágban máshol is. Azonban vannak olyan pontjai az esküvőknek, melyek nélkül nincs igazi ceremónia. Nézzük más országokban, melyek ezek a szokások.

 

Meglehetősen nagy kihívást jelent az esküvő stílusának meghatározása egy menyasszony számára.

Elég régóta vagyunk már az esküvőszakmában ahhoz, hogy tapasztalataink a hasznodra lehessenek. Annyi kedves szót, pozitív visszajelzést kaptunk már, hogy legjobb tippjeink megosztásával szeretnénk ezt viszonozni nektek.

 

Helyszín, meghívó, ruha, vendéglista... Ezernyi dologra kell gondolni az esküvőszervezésnél, és legalább ennyin el is lehet csúszni.

 

A blogunkon lévő cikkek segítenek, hogy elkerülhesd a tipikus csapdákat és magabiztosan hozhass döntéseket, ha az esküvődről van szó.

 

Szívesen olvasnál egy témáról? Küldd el nekünk Facebookon, a chaten vagy emailben az orsidekor(kukac)gmail.com email címre, és megírjuk!

 

Válogass eddigi posztjaink közül itt: 

 

Az 5 leggyakoribb hiba, amit a párok elkövetnek az esküvőjük szervezésekor

Minden, amit tudni akarsz a köszönetajándékról

Az 5 leggyakoribb hiba, amit a párok elkövetnek az esküvőjük szervezésekor

 

Minden, amit tudni akarsz a köszönetajándékról

 

8+1 tipp a tökéletes menyasszonyi ruha kiválasztásához

Lánybúcsú – Így tedd felejthetetlenné

8+1 tipp a tökéletes menyasszonyi ruha kiválasztásához

Lánybúcsú – Így tedd felejthetetlenné