Rendeljen közvetlen a gyártótól. Tel:+3620378-9787

Az OrsiDekor Blogja - Mindenről, Ami Esküvő

Környezetbarát esküvőn mondanátok ki a boldogító igent, de fogalmatok sincs, hogyan kezdjetek hozzá? Az ökológiai lábnyom csökkentése egy esküvőn is lehetséges és sok zöld megoldásban gondolkozhattok. Most 5 tippet adunk nektek, a környezetbarát esküvő jegyében.

Manapság egyre többen döntenek a külföldi esküvők mellett, hogy egy gyönyörű tájon, távol mindentől kössék egybe az életüket. Mivel kecsegtet egy tengerparti esküvő? Miért olyan különleges? Milyen jogi háttere van egy külföldön tartott esküvőnek? Mikor érdemes a tengerparti esküvő mellett dönteni? Blogbejegyzésünkből kiderül.

Egy igazán népies esküvőre vágysz, amin a magyar motívumok kapják a főszerepet? Blogbejegyzésünkben beavatunk a régmúlt hagyományaiba, valamint megmutatjuk azt is, hogy kínálatunkban milyen magyar mintás esküvői kellékeket szerezhettek be, hogy teljes legyen az összhang a Nagy Napon. Ha Te is hagyományos esküvőre készülsz, esetleg szeretnél nagyobb hangsúlyt fektetni a magyar motívumok és hagyományok megjelenésére, ezt a cikket el kell olvasnod!

Téged választottak koszorúslánynak, de fogalmad sincs, hogy milyen feladatokkal jár ez a megtisztelő szerep? A koszorúslányok hagyománya egészen az ókorig nyúlik vissza, akkoriban a legfőbb feladatuk az volt, hogy megvédjék a menyasszonyt az ártó energiák ellen. A koszorúslányok védelmező szerepe napjainkra is megmaradt, néhány teendő átvállalásával teljes mértékben levehetik a menyasszony válláról a terhet.

Mit jelent a homokszertartás? Honnan ered?

Magyarországon is egyre nagyobb népszerűségnek örvend a homokszertartás, melynek lényege, hogy a házasodni készülő pár életük összekötése jelképeként két különböző színű homokot önt egybe, így egyesítve életüket és annak elválaszthatatlan összefonódását.

Kínálatunkban minden eszközt megtaláltok, ami egy tökéletes homokszertartáshoz szükséges lehet!

Mik a tökéletes tavaszi esküvő összetevői? Előző blogbejegyzésünkben már olvashattatok róla, most pedig megmutatjuk Nektek, hogy kínálatunkban minden kelléket megtaláltok hozzá, hogy tavaszra hangolt esküvőtök lehessen. A dekoráció kiválasztásában, az esküvői meghívó, az ültetési rend, az ültetőkártyák grafikájában mind segítségetekre leszünk! A tavaszi esküvő jelszava: a virágminta.

A képekre kattintva közvetlenül a termék adatlapjára kerültök.

A tavasz már kopogtat az ajtónkon és nem csoda, hogy sok menyasszony álma egy tökéletes tavaszi esküvő, mivel ilyenkor gyönyörű virágzásba borulnak a fák, a hőmérséklet is kedvező a szabadtéri szertartáshoz, sőt még csodálatos képeket is lehet készíteni az ifjú párról.

A tavaszi esküvőkön mindent virágba boríthattok Ti is, ezekhez csodálatos kiegészítőket és dekorációkat választhattok. 

A köszönetajándék kiválasztása, majd a vendégek megajándékozása az esküvői szokásokhoz tartozik, története hosszú időkre nyúlik vissza.

Bízunk benne, hogy kínálatunkban Ti is megtaláljátok a tökéletes köszönetajándékot, amivel kifejezhetitek hálátokat a vendégeknek az esküvőtök napján!

Ha megtetszik valamelyik köszönetajándék a képek alapján, csak kattintsatok rá, és máris a terméklapra kerültök!

A leánybúcsú lényege, hogy a menyasszony búcsút mond addigi életének és feleséggé válik. Ezt kivel is lenne a legjobb megünnepelni, mint a legközelebb álló barátnőkkel? A leánybúcsú szervezését általában a felkért tanú végzi, de a többi barátnő is segíthet a tökéletes leánybúcsúztató party megszervezésében.

Ebben a blogbejegyzésben megismerhetitek a kínálatunkban található kellékeket, amik nélkülönözhetetlenek lesznek minden leánybúcsúra!

Az esküvői meghívó kalauz II. részében megismerhettétek a legújabb esküvői meghívó trendeket, a pauszos esküvői meghívókat, a dobozos esküvői meghívókat, a figurás esküvői meghívókat és a tekercses esküvői meghívókat, most pedig megmutatjuk a kínálatunkban található további meghívó típusokat, hogy könnyebb legyen a választás.

Bízunk benne, hogy segítségetekre leszünk a kiválasztásban és az esküvői meghívók bemutatásával megtaláljátok a hozzátok leginkább passzoló kivitelezést.

Az esküvői meghívó kalauz I. részében már megismerhettétek a kínálatunkban megtalálható meghívó típusokat, most pedig a legújabb esküvői meghívó trendekről, a pauszos esküvői meghívóról, a dobozos esküvői meghívóról, a figurás esküvői meghívóról és a tekercses esküvői meghívóról írunk Nektek néhány gondolatot. 

Bízunk benne, hogy segítségetekre leszünk a kiválasztásban és az esküvői meghívók bemutatásával megtaláljátok a hozzátok leginkább passzoló kivitelezést.

 

Szeretnénk Nektek megmutatni, hogy az esküvői meghívó kiválasztása nem is olyan bonyolult, mint azt sokan gondoljátok. Előző blogbejegyzésünkben már említettünk nektek néhány meghívó stílust, azonban most tovább szeretnénk kalauzolni Titeket az esküvői meghívók rejtelmeibe.

Az esküvő minden pár életében a legmeghatározóbb esemény, így nem csoda, ha azt szeretnétek, hogy minden tökéletes legyen. Ebből az esküvői meghívó sem maradhat ki. Ha már megtaláltátok az időpontot és a helyszínt, akkor érdemes az esküvői meghívókkal is foglalkozni. Azért javasoljuk, hogy ilyenkor kezdjetek neki a tervezgetésnek, mert ekkor már nem valószínű, hogy valami változik.

A meghívó kiválasztása sokszor stílus, vagy trend kérdése, azonban ez is nagy fejtörést tud okozni az esküvői készülődés mellett. Kiindulásnak azt tudjuk tanácsolni, hogy próbáljatok olyan kivitelezésben gondolkozni, ami teljes mértékben tükrözi a szerelmeteket.

Ebben a bejegyzésben olvashattok ötletekről, trendekről és az esküvői meghívó legfontosabb tartalmi elemeiről.

A nagy nap szervezése, amíg el nem kezditek nem is tűnhet olyan bonyolultnak. Végül is kell egy remek helyszín, ebből van választék, sok finom étel és persze a násznép és ti szép ruhában. Nagy körvonalakban ennyi egy esküvő. A gyakorlatban kicsit bonyolultabb és mindig felbukkanhat valami váratlan esemény, ami megoldás után kiált.

Az örök kérdés, hogy meghívjuk-e az esküvőre a barátok és rokonok gyerekeit?

Nem könnyű kérdés…

Egyik oldalról ott van a kép, amikor a sziromszóró aranyos kisleány vagy gyűrűvivő cuki kisfiú szép ruhában végig sétál a sorok között, milyen kedves emlék lesz, és valóban… De az est további részében, ha nincs a gyerkőcök a számára megfelelő elfoglaltság biztosítva, akkor a tündéri kislányokból és helyes fiúcskákból előbújik a kisördög és a „Nagy Napon” a rakoncátlan gyerekek veszik át a terepet.

Sok angol kifejezés itta be magát a magyar szóhasználatba. Az unplugged szó szerint magyarra lefordítva „hálózatból kihúzva”. Az unplugged esküvő esetében is hasonlóról van szó. Sokszor mondjuk, hogy a mai 21. századi világ felgyorsult és a folyamatos online jelenléttel tudunk csak lépést tartani, ez alól az esküvő sem kivétel.

Ma már mindig mindenkinél és minden helyzetben ott van az „okostelefon”-ja. Erre a jelenségre született meg ez a kifejezés, miért ne tarthatnánk olyan esküvőt amilyet akarunk, olyat, amikor mindenki csak ránk figyel! Miért lenne természetes, hogy a

A Ceremóniamester megjelenése elegáns, modern öltözék, férfiaknál öltöny, nőknél bármilyen elegáns ruhadarab, nem beszél rímekben, nem költ verseket, és a legnagyobb különbség, hogy nem kéri ki a menyasszonyt a lányos háztól.

Az emberek legtöbbször általánosítanak, ha vőfély van, akkor az egyet jelent a „falusias” vidéki lagzival, a Ceremóniamester pedig a városi eleganciát jelenti. Nem feltétlenül van ez így, a meglátás nagyságrendileg helyes.

 

Férjhez ment pénteken Eugénia hercegnő, a brit uralkodó 28 esztendős unokája. Férje a polgári származású, 32 éves Jack Brooksbank.

Eugénia hercegnő András yorki hercegnek, II. Erzsébet királynő harmadik gyermekének másodszülött leánya. Édesanyja András elvált egykori felesége, Sarah Ferguson.

A vőfély - azaz „a vőlegény felebarátja” - Régebben a család barátja vagy rokona vállalta ezt a megtisztelő szerepet. Sőt nem volt ritka még egy-két évtizeddel ezelőtt sem, hogy a lakodalomba nem egy, hanem több vőfélyt is meghívtak. A hagyományok szerint ő búcsúztatja el a vőlegényt, majd a násznéppel karöltve ő kéri ki a menyasszonyt a szülői házból.

Mindezt vicces rigmusokban, versikékben szavalva, teletűzdelve jókívánságokkal. Mára azonban egyre gyakoribbak az „egyhelyszínes” esküvők. Ilyenkor a kikérés és búcsúztatás egy helyen, a választott vendéglőben. Ma már feledésbe merült az, hogy barátot kérjenek fel erre a szerepre. Inkább hivatásos vőfélyt hívnak a lakodalmakba, aki felkészülve a "megmérettetésre", pontosan és szépen levezényli a lakodalmat.

 

Él egy legenda, mi szerint a Pilis lábánál a Budakeszi Arborétum mellett áll egy öreg tölgy két évszázada. Az 1830-as évekből származik a legenda, amelynek főszereplői Kaba János lovászfiú és a Szentkirályi (egyes források szerint Gyarmati) család leánya, Erzsébet, akik – ahogy az lenni szokott – igen fiatalon, alig 18 esztendősen szerelmesek lettek egymásba.

Ki ne vágyna egy különleges tengerparti esküvőre? Bármelyik menyasszony elégedett lenne azzal, ha vőlegényének a hullámzó habok előtt mondhatná ki az igent. Te is szeretnéd, ha a hajadat borzolná a szél, miközben a lágy homokban, cipő nélkül sétálsz az apró oltár elé.

 

Bár már igencsak az esküvői szezon közepén tartunk, azért mégis érdemes az új trendeket megismerni, hátha még az esemény előtt állsz és sikerül valami új, egyedi elemet becsempészni a saját ceremóniádba.

 

A tavalyi évben már észrevehető volt, hogy a zöld szín igazán divatos. A 2017-es év színe a Pantone skálán a Greenery lett. Frissességet és az új kezdetet szimbozlizálja, a sárgás zöld árnyalat a tavasz első napjaira emlékeztet.

 

Hazánkban is egyre több esküvői szokás kihalóban van, így vannak ezzel a nagyvilágban máshol is. Azonban vannak olyan pontjai az esküvőknek, melyek nélkül nincs igazi ceremónia. Nézzük más országokban, melyek ezek a szokások.

 

Meglehetősen nagy kihívást jelent az esküvő stílusának meghatározása egy menyasszony számára.

Elég régóta vagyunk már az esküvőszakmában ahhoz, hogy tapasztalataink a hasznodra lehessenek. Annyi kedves szót, pozitív visszajelzést kaptunk már, hogy legjobb tippjeink megosztásával szeretnénk ezt viszonozni nektek.

 

Helyszín, meghívó, ruha, vendéglista... Ezernyi dologra kell gondolni az esküvőszervezésnél, és legalább ennyin el is lehet csúszni.

 

A blogunkon lévő cikkek segítenek, hogy elkerülhesd a tipikus csapdákat és magabiztosan hozhass döntéseket, ha az esküvődről van szó.

 

Szívesen olvasnál egy témáról? Küldd el nekünk Facebookon, a chaten vagy emailben az orsidekor(kukac)gmail.com email címre, és megírjuk!

 

Válogass eddigi posztjaink közül itt: 

 

Az 5 leggyakoribb hiba, amit a párok elkövetnek az esküvőjük szervezésekor

Minden, amit tudni akarsz a köszönetajándékról

Az 5 leggyakoribb hiba, amit a párok elkövetnek az esküvőjük szervezésekor

 

Minden, amit tudni akarsz a köszönetajándékról

 

8+1 tipp a tökéletes menyasszonyi ruha kiválasztásához

Lánybúcsú – Így tedd felejthetetlenné

8+1 tipp a tökéletes menyasszonyi ruha kiválasztásához

Lánybúcsú – Így tedd felejthetetlenné