Kövess minket! | Inspirációk, tippek, közösség

 

Időpontfoglalás

Kinéztél valamit, amire élőben is kíváncsi vagy? Szeretnéd, hogy mi díszítsük fel az esküvőd helyszínét?

Foglalj időpontot és gyere el bemutatótermünkbe, hogy segíthessünk! 

Hívj minket az alábbi telefonszámon, és egyeztessünk: +3620/378 9787 vagy írj emailt orsidekor@gmail.com . Időpontok hétfötől csütörtökig 8-17 ig.

Partnereink

 


divattervező Fekete Ildikó

 

Hírlevél
Bankkártyás fizetés
Az Orsi DekorBlogja Mindenről, Ami Esküvő
2018.08.07 08:52

Miről árulkodnak az általunk választott virágok?

Menyegzőknek évezredekre visszanyúló múltjuk van. Persze másképpen nézett ki egy esküvő a múlt században és más ma is.

Ma már a menyasszony és a vőlegény közösen választja ki leendő esküvőjük helyszínét, mellyel már megalapozzák az esemény hangulatát. A hely megválasztása után tervezhetik meg a dekorációt, melynek elengedhetetlen kelléke a virág.

A virág, a világ minden kultúrájában a szeretettel és a jókívánsággal való megajándékozás jelképe, ez pedig kifejezetten igaz a menyasszonyi csokorra is. A menyasszonyi csokor az esküvő elengedhetetlen kelléke. Amikor a menyasszony megálmodja, hogyan is fog kinézni a nagy napon, milyen virágokat tart a kezében, a választással tudatosan vagy tudat alatt a rá legjellemzőbb tulajdonságok alapján választ szint és virágot. A virágok egyben szimbólumok is, kifejezhetnek gondolatokat és érzéseket is színükkel, formájukkal, ez által hatással lesznek környezetükre is.

Ebben a döntésben szeretnénk a segítségetekre lenni, hogy személyiségedhez illő csokrot és virág dekorációt választhass!

 

Bazsarózsa

A „virágok királynője”, szelíd érzelmek és nemes emberi értékek hordozója. És ez nem is csoda, ugyanis a tavasz szimbólumaként a bazsarózsa a nőiesség, a szépség és a megújulás metaforája. Amikor teljesen kinyílik, a bazsarózsát a béke jeleként tartják számon.

Hortenzia

Köszönöm, hogy megértesz, a gondtalanság virága. Fiatal, még a házasságra nem gondoló leányok növénye. A latin hortenzia szó jelentése: kerti, vagy kertünk dísze.

Liliom

A liliom a magasztosság és a tisztaság virága, amely a színével szintén többletszimbólumot hordoz, így a fehér a szüzesség, a kék a hódolat, míg a sárga gyöngédség szimbóluma. Mindezek mellett a liliom az eleganciát és a változatosságot magában hordozó virág.

Margaréta

Ártatlanság, finomság, őszinte, hűséges, mindig lehet rá számítani. A margaréta, a virághoroszkóp szerint túl érzékeny, az igaza mellett kiálló emberek virága. A változatosság jelképe.

 

Napraforgó

A napraforgó a fényt, az éltető erőt és az Isten felé fordulást szimbolizáló virág, amelyet egyre gyakrabban kötnek menyasszonyi csokorba. A napraforgó a figyelem, a törődés és az odafordulás virága, amely jelképezi a házasság legfontosabb alappilléreit.

Orchidea

Kedvelt menyasszonyi virág, amelyet hajdíszként is szoktak használni. Az orchidea az érzékenység, a finomság, a kifinomultság és a műveltség szimbóluma, amely változatos színe és mérete miatt nagyon jól köthető menyasszonyi csokorba.

Orgona

Ez a virág az elsöprő erő és a szeretet jelképe. Ha valaki fehér orgonát választ, mintha azt mondaná: Szeressük egymást! A lila színű üzenete: A szívem a tiéd!

Rezgő

Sokan hajlamosak vagyunk a rezgőre, mint kiegészítőre, mint csokrok „töltőanyagára” gondolni.  Az angol neve baby breath, ami annyit tesz egy baba lélegzete. Ugye milyen találó?

Rózsa

A legkedveltebb menyasszonyi virág, amely a szerelem, a szeretet és a nőiesség jelképe. A különböző színű rózsák más és más többletszimbólumot hordoznak magukban, így a vörös a szerelemet és a vágyat, a fehér a tisztaságot, a rózsaszín pedig fiatalságot és a bájosságot szimbolizálja.

Tulipán

A tulipán szintén a legkedveltebb menyasszonyi virágok közé tartozik, a tökéletesség jelképe. A különböző színű tulipánok szintén többletszimbólumot hordoznak magukban, így a vörös felér egy szerelmi vallomással, a fehér az ártatlanságot jelképezi, a sárga a fény és a világosság jelképe, míg a rózsaszín a fiatalságot testesíti meg.

 

 

 

 

 

 

 

 

Webáruház készítés