Rendeljen közvetlen a gyártótól. Tel:+3620378-9787

Az OrsiDekor Blogja - Mindenről, Ami Esküvő

Miről árulkodnak az általunk választott virágok?

2018.08.07 08:52

Menyegzőknek évezredekre visszanyúló múltjuk van. Persze másképpen nézett ki egy esküvő a múlt században és más ma is.

Ma már a menyasszony és a vőlegény közösen választja ki leendő esküvőjük helyszínét, mellyel már megalapozzák az esemény hangulatát. A hely megválasztása után tervezhetik meg a dekorációt, melynek elengedhetetlen kelléke a virág.

A virág, a világ minden kultúrájában a szeretettel és a jókívánsággal való megajándékozás jelképe, ez pedig kifejezetten igaz a menyasszonyi csokorra is. A menyasszonyi csokor az esküvő elengedhetetlen kelléke. Amikor a menyasszony megálmodja, hogyan is fog kinézni a nagy napon, milyen virágokat tart a kezében, a választással tudatosan vagy tudat alatt a rá legjellemzőbb tulajdonságok alapján választ szint és virágot. A virágok egyben szimbólumok is, kifejezhetnek gondolatokat és érzéseket is színükkel, formájukkal, ez által hatással lesznek környezetükre is.

Ebben a döntésben szeretnénk a segítségetekre lenni, hogy személyiségedhez illő csokrot és virág dekorációt választhass!

 

Bazsarózsa

A „virágok királynője”, szelíd érzelmek és nemes emberi értékek hordozója. És ez nem is csoda, ugyanis a tavasz szimbólumaként a bazsarózsa a nőiesség, a szépség és a megújulás metaforája. Amikor teljesen kinyílik, a bazsarózsát a béke jeleként tartják számon.

Hortenzia

Köszönöm, hogy megértesz, a gondtalanság virága. Fiatal, még a házasságra nem gondoló leányok növénye. A latin hortenzia szó jelentése: kerti, vagy kertünk dísze.

Liliom

A liliom a magasztosság és a tisztaság virága, amely a színével szintén többletszimbólumot hordoz, így a fehér a szüzesség, a kék a hódolat, míg a sárga gyöngédség szimbóluma. Mindezek mellett a liliom az eleganciát és a változatosságot magában hordozó virág.

Margaréta

Ártatlanság, finomság, őszinte, hűséges, mindig lehet rá számítani. A margaréta, a virághoroszkóp szerint túl érzékeny, az igaza mellett kiálló emberek virága. A változatosság jelképe.

 

Napraforgó

A napraforgó a fényt, az éltető erőt és az Isten felé fordulást szimbolizáló virág, amelyet egyre gyakrabban kötnek menyasszonyi csokorba. A napraforgó a figyelem, a törődés és az odafordulás virága, amely jelképezi a házasság legfontosabb alappilléreit.

Orchidea

Kedvelt menyasszonyi virág, amelyet hajdíszként is szoktak használni. Az orchidea az érzékenység, a finomság, a kifinomultság és a műveltség szimbóluma, amely változatos színe és mérete miatt nagyon jól köthető menyasszonyi csokorba.

Orgona

Ez a virág az elsöprő erő és a szeretet jelképe. Ha valaki fehér orgonát választ, mintha azt mondaná: Szeressük egymást! A lila színű üzenete: A szívem a tiéd!

Rezgő

Sokan hajlamosak vagyunk a rezgőre, mint kiegészítőre, mint csokrok „töltőanyagára” gondolni.  Az angol neve baby breath, ami annyit tesz egy baba lélegzete. Ugye milyen találó?

Rózsa

A legkedveltebb menyasszonyi virág, amely a szerelem, a szeretet és a nőiesség jelképe. A különböző színű rózsák más és más többletszimbólumot hordoznak magukban, így a vörös a szerelemet és a vágyat, a fehér a tisztaságot, a rózsaszín pedig fiatalságot és a bájosságot szimbolizálja.

Tulipán

A tulipán szintén a legkedveltebb menyasszonyi virágok közé tartozik, a tökéletesség jelképe. A különböző színű tulipánok szintén többletszimbólumot hordoznak magukban, így a vörös felér egy szerelmi vallomással, a fehér az ártatlanságot jelképezi, a sárga a fény és a világosság jelképe, míg a rózsaszín a fiatalságot testesíti meg.