Rendeljen közvetlen a gyártótól. Tel:+3620378-9787

Az OrsiDekor Blogja - Mindenről, Ami Esküvő

Új kifejezés az esküvőszervezésben - Unplugged esküvő

2018.11.16 08:00
Új kifejezés az esküvőszervezésben - Unplugged esküvő

Sok angol kifejezés itta be magát a magyar szóhasználatba. Az unplugged szó szerint magyarra lefordítva „hálózatból kihúzva”. Az unplugged esküvő esetében is hasonlóról van szó. Sokszor mondjuk, hogy a mai 21. századi világ felgyorsult és a folyamatos online jelenléttel tudunk csak lépést tartani, ez alól az esküvő sem kivétel.

Ma már mindig mindenkinél és minden helyzetben ott van az „okostelefon”-ja. Erre a jelenségre született meg ez a kifejezés, miért ne tarthatnánk olyan esküvőt amilyet akarunk, olyat, amikor mindenki csak ránk figyel! Miért lenne természetes, hogy a

 vendégek a ceremónia és a lakodalom ideje alatt végig nyomkodják a telefonjukat és cikkeket olvasnak, játszanak vagy nem kívánt fényképeket osztanak meg rólatok? Ilyenkor mondanák a szüleink vagy a nagyszüleink, hogy „Bezzeg a mi időnkben..” mindenki áhítattal figyelte az ifjú pár minden lépését és nem zavarta meg mobil telefon csörgése a nagy napot. Miért ne várhatnánk el ma is ugyan ezt?

Ezek a kérdések megosztóak lehetnek, természetesen a döntés a Ti kezetekben van! Ha úgy döntenétek, hogy bensőséges esküvőt szeretnétek, ahol igazi fotós örökíti meg a pillanatokat és ne a telefonjukon keresztül éljék át ezt a fantasztikus napot a kedves vendégek akkor a legegyszerűbb, ha a meghívó mellett egy kis papíron jelzitek a vendégeknek, az esküvőn pedig jól elhelyezett egyedi dekorációs elemeken figyelmezteted őket erre, vagy megkérheted a szertartásvezetőt / ceremóniamestert is, hogy a nap folyamán röviden tájékoztassa erről a násznépet.

Így könnyen elkerülhető, hogy retusálatlan, rossz szögből fotózott képek kerüljenek ki rólatok a Facebookra és hogy így a távoli ismerőseitek, a násznép egy-két lelkes tagjától értesüljenek a házasságkötésetekről.