Rendeljen közvetlen a gyártótól. Tel:+3620378-9787

Az OrsiDekor Blogja - Mindenről, Ami Esküvő

Sztár esküvő - Eugénia hercegnő és férje Jack Brooksbank

2018.10.26 08:00
Sztár esküvő - Eugénia hercegnő és férje Jack Brooksbank

Férjhez ment pénteken Eugénia hercegnő, a brit uralkodó 28 esztendős unokája. Férje a polgári származású, 32 éves Jack Brooksbank.

Eugénia hercegnő András yorki hercegnek, II. Erzsébet királynő harmadik gyermekének másodszülött leánya. Édesanyja András elvált egykori felesége, Sarah Ferguson.

 

Eugénia, aki angol irodalmat és történelmet tanult Newcastle egyetemén, a kilencedik a brit trónutódlási sorban, de valójában senki nem számol azzal, hogy valaha is ő lenne az Egyesült Királyság uralkodója.

Jóllehet hercegnőként és az uralkodó unokájaként jogosult a "királyi fenség" megszólításra, a királyi család hivatalos tevékenységében azonban nem vesz részt, polgári állása van, a londoni Hauser and Wirth kortárs képzőművészeti galéria igazgatói tisztségét tölti be.

Eugénia és Jack Brooksbank esküvője a windsori királyi rezidencia Szent György-kápolnájában volt, ahol édesapja, András herceg oldalán járult az oltár elé.

Jack Brooksbank 2010-ben, egy svájci sítúrán ismerkedett meg Eugéniával, és idén januárban, nicaraguai utazásuk idején kérte meg a kezét.

A templomban a királyi család tagjain kívül 850 vendég foglalhatott helyet, a kastély parkjában 1200, sorsolással kiválasztott szerencsés rajongó kísérhette figyelemmel a ceremóniát élő közvetítésben, Windsor utcáin pedig több ezren üdvözölték az ifjú párt, a rendkívül szeles időjárás ellenére.

A szertartás ugyan nem volt Harry hercegéékhez mérhető, mégis egy valami miatt elmondhatjuk, a legkülönlegesebb királyi esküvő volt idén. Eugénia ugyanis egy meseszép Peter Pilotto ruhában vonult az oltár elé, ami a vállra ejtett V-kivágású dekoltázsával nem csak egy modern nő látszatát keltette, valami mást is hordozott magában.

12 éves korában a hercegnőt súlyos gerincferdülés miatt operálták és azóta is fontosnak tartja, hogy ne takargassa, inkább büszkén vállalja a vágást, ezzel adva erőt a hasonló betegségben szenvedőknek.

A hercegnő több tekintetben is szakított a hagyományokkal. Míg Katalin hercegné a brit Alexander McQueen divatháztól, Meghan Markle pedig a szintén brit Stella McCartney-tól választotta a második esküvői ruháját, addig Eugéniáét az amerikai Zac Posen tervezte.

Emellett a ruha stílusa is szokatlan volt, ugyanis nem volt egyértelműen „menyasszonyos”, inkább olyan, amilyenekbe a sztárok öltöznek a legelegánsabb, vörös szőnyeges gálákra.