Rendeljen közvetlen a gyártótól. Tel:+3620378-9787

Az OrsiDekor Blogja - Mindenről, Ami Esküvő

Mitől lesz egy esküvő igazán bohém?

2018.09.21 08:00

Az ősz a meleg színek, a szüret, a bor évszaka, tökéletes a bohém szabadtéri esküvőkhöz. Mitől lesz egy esküvő igazán bohém?

A bohókás stílus legfőbb jellemzői a vidámság, sokszínűség és a játékosság. A nomád, és a hippi stílus tulajdonságainak egyvelege, egy kis avantgárddal fűszerezve. Kétség kívül ez a legkötetlenebb, a fantáziátokat leginkább szárnyalni engedő stílus. Szokatlan kiegészítők és hangulatvilág jellemzőek rá.

Teljes mértékben testre szabhatod az esküvőd szertartásos részét is. Sőt, akár a választottaddal együtt kialakított közös hagyományaitokat, összetartozásotok kulcsát jelentő, bizalmas pillanataitokat is becsempészhetitek az eseménybe. A bohém esküvőkre jellemző hangulat: a szabadság érzése, a gyermeki öröm, a színek kavalkádja, vagy akár a „Dolce Vita” érzése is megszülethet, jelen lehet. Nem ritkák a szerepjátékok sem a bohém esküvőn, ahol a vendégek is magukra ölthetik a boho stílusjegyeket (rendszerint nagy sikert szokott aratni a vendégsereg ilyen jellegű bevonása az esküvőbe)

A bohém menyasszonyi ruhákat az ártatlanság és képzelgés, a természetesség és gyermekkor utáni sóvárgás ihlették. Ezek a menyasszonyok mindig a szabadságot és a játékosságot tükrözik ruhájukkal. A ruhád lehet többszínű, elöl rövidebb, hátul hosszabb szabású. A tested vonalát lengén követő, libbenő fazonú, lágy esésű, abroncs nélküli ruhák a legjellemzőbbek. Díszíthetik virágrátétek, csipke vagy gyöngyök is.

A vőlegény nyakkendőjének színét leginkább a menyasszonyi ruha színéhez válasszátok. A szmoking abszolút nem kötelező, sőt, egy farmering, világos színű nadrág, és egy nadrágtartó passzol leginkább a bohém hangulathoz. A fiúk is az alkalomhoz illően, szárnyalhatnak ötletekben. A koszorúslányok ruhájánál is a „minél színesebb, annál jobb” mottót vegyétek figyelembe. És a fiúk is pompázhatnak ötletesnél ötletesebb ruháikban.

Jellemző kiegészítők a színes, nagyfejű, mezei vagy mezei hatású vadvirágok. Pl.: gyöngyvirág, búzavirág, tátika, jácint, gerbera, szegfű, tulipán, margaréta, de az életet és annak szeretetét szimbolizáló napraforgó is tökéletes választás számotokra mind díszítésnek, mind a menyasszonyi csokorhoz.

A dekorációnál szinte minden belefér, ami mókás és színes. Kiváló díszítések lehetnek a következők: színesre festett porcelánok és antik üvegek, selyemszalagok, csipketerítők, vicces bajuszok, régi dísztárgyak, gömbök, melyek vidám hangulatot varázsolnak a terembe. A kültéri dekorációnál használjatok lampionokat, fára akasztott virággömböket, szalagokat, függönyöket, tollakat, színes üvegekben vagy kalitkákban felakasztott vadvirágokat, vagy a nagyitok régi csipketerítőit! A fűbe akár színes cukorkákat és nyalókákat is szórhattok.

Lényeg a laza, hanyag elegancia, színesbe öltöztetve. Vadvirágok, természet, vidám jelenetek, bohókás vagy meghökkentő hangulati elemek. Nem szükséges flancos étterem, sőt még jobb egy hangulatos tópart vagy farm, szóval, ha úgy érzitek, elég bevállalósak vagytok, nem kell más hozzá csak a megfelelő helyszín és egy pár kiegészítő! A stíluskeveredéseknek köszönhetően számtalan lehetőség megvalósítható, tulajdonképpen csak a fantázia szabhat határt. Ha különleges, vidám, és romantikus esküvőt szeretnétek, akkor bátran válasszátok a bohém stílust.