Kövess minket! | Inspirációk, tippek, közösség

 

Időpontfoglalás

Kinéztél valamit, amire élőben is kíváncsi vagy? Szeretnéd, hogy mi díszítsük fel az esküvőd helyszínét?

Foglalj időpontot és gyere el bemutatótermünkbe, hogy segíthessünk! 

Hívj minket az alábbi telefonszámon, és egyeztessünk: +3620/378 9787 vagy írj emailt orsidekor@gmail.com . Időpontok hétfötől csütörtökig 8-17 ig.

Partnereink

 


divattervező Fekete Ildikó

 

Hírlevél
Bankkártyás fizetés
Az Orsi DekorBlogja Mindenről, Ami Esküvő
2018.08.22 08:00

Miért válasszunk szertartásvezetőt?

A legújabb trend szerint, már SZERTARTÁSVEZETŐT is választhatunk, így magát a ceremóniát  is személyre lehet szabni, ami lehet teljesen egyedi mind a helyszín, az időpont, a megjelenés, a szöveg és a különféle szertartási elemek tekintetében is.

A tévhitekkel ellentétben, ők nem színészek és nem is kamu anyakönyvvezetők. Ők azok, akik elindítják az esküvő napját, megadják annak hangulatát. Ha egy tapasztalt szertartásvezetőre bízzuk a polgári szertartás levezetését, akkor, biztosak lehetünk benne, hogy nem fognak ásítozni, unatkozni, órájukat nézegetni a meghívottjaink. Nem egy kötelező program lesz, hanem egy csokorba kötött megható pillanatok összessége.

 Az anyakönyvvezető köztisztviselő, alkalmazott, személye nem választható, hiszen őt a hivatal jelöli ki az adott napra. Csak a saját közigazgatási területén belül dolgozhat meghatározott időintervallumban. A szertartásvezető ezzel szemben szolgáltató, akit személyes szimpátia alapján választ a pár, bármelyik nap levezeti a szertartásukat hely- és időkorlát nélkül. A polgári szertartások alapelemei egy esküvőnek. Az esketők/szertartásvezetők nem az anyakönyvvezető helyett vannak, hanem ugyanúgy választja a pár, mint bármelyik más szolgáltatót vagy éppen egy lelkészt vagy papot, amikor pl. egyházi szertartást is szeretnének. A templomba sem a jogi kötelék miatt megy be a pár, hanem érzelmi indíttatásból és gyakran sokkal fontosabb az itt tett fogadalom, mint amikor aláírnak a hivatalban. Azok a párok, akik ezt az érzelmi töltetet polgári formában (is) szeretnék megélni, nélkülözhetetlen az eskető személye.

Hiába csodálatos és tökéletesen megszervezett az esküvő minden részlete, ha maga a szertartás, az igen kimondása sablonszerű. A tapasztalat az, hogy a meghívott vendégek igenis megjegyzik, hogy milyen volt a polgári szertartás, hiszen az egész nap központi pillanata az egymásnak tett fogadalom, ezt ünnepli meg mindenki egy nagyszerű vacsorával, bulival és erre a pillanatra készül a pár hosszú heteken vagy akár hónapokon keresztül is. Ezért nem mindegy hogyan hangzanak el azok a bizonyos igenek. Minden párral személyes találkozó keretében beszélik meg a részleteket, mert fontos, hogy kölcsönös legyen a szimpátia, hisz ettől lesz hiteles a szertartás. Egy ceremónia romantikus és családias is lehet, de lehet lazább elemekkel színesített is. 

A szertartásvezető megjelenése (szalag, anyakönyv) és a szertartás menete (IGENEK kimondása, aláírások, szülőköszöntés stb.) lehet hasonló, mint  a hagyományos polgári szertartás elemei. A különbség abban fog megmutatkozni, hogy a pár előtt ismert lesz a szöveg, velük előre egyeztetett a forgatókönyv, a kéréseiknek, elképzeléseiknek maximálisan eleget téve.

Szertartásvezetővel az esküvő lehetséges külső helyszíneken, és az ország bármely pontján, akár hétköznap, vagy ünnepnapokon, télen-nyáron, reggel, délben vagy akár éjszaka is. Legyen szó akármilyen egyedi elgondolásról, amivel szebbé, meghittebbé és emlékezetesebbé lehet tenni ezt a csodálatos eseményt, egy jó szertartásvezetővel mindez tökéletesen kivitelezhető.    

Ha ezt a megoldást választjuk, az időpont kiválasztása kizárólag rajtunk múlik, és nem azon van-e még hely a hivatal naptárában, és nem a kirendelt hivatali személy megy ki, hanem az általunk kiválasztott szertartásvezető. Vele van lehetőség többszöri egyeztetésre is, az esküvő előtt egy órával már a helyszínen van, és a szolgáltatókkal karöltve azon dolgozik, hogy minden a legnagyobb rendben legyen. Olcsóbb, mint egy hivatali külső helyszínes esküvő. A szertartásvezető a szertartás után sem siet sehova, tehát ha van egy kis csúszás, akkor sem kurtítja le a szöveget, vagy hagyja ki a „most megcsókolhatod a menyasszonyt” részt ;)  Továbbá lehetőség van saját esküszöveget mondani.  A násznépet nem kell a hivatalból a vacsora helyszínére szállítani, minden egy helyen történhet, és ez így romantikusabb és meghittebb lehet.

Webáruház készítés