Kövess minket! | Inspirációk, tippek, közösség

 

Időpontfoglalás

Kinéztél valamit, amire élőben is kíváncsi vagy? Szeretnéd, hogy mi díszítsük fel az esküvőd helyszínét?

Foglalj időpontot és gyere el bemutatótermünkbe, hogy segíthessünk! 

Hívj minket az alábbi telefonszámon, és egyeztessünk: +3620/378 9787 vagy írj emailt orsidekor@gmail.com . Időpontok hétfötől csütörtökig 8-17 ig.

Partnereink

 


divattervező Fekete Ildikó

 

Hírlevél
Bankkártyás fizetés
Az Orsi DekorBlogja Mindenről, Ami Esküvő
2018.07.31 18:41

A TÖKÉLETES TENGERPARTI ESKÜVŐ ÖSSZETEVŐI

Ki ne vágyna egy különleges tengerparti esküvőre? Bármelyik menyasszony elégedett lenne azzal, ha vőlegényének a hullámzó habok előtt mondhatná ki az igent. Te is szeretnéd, ha a hajadat borzolná a szél, miközben a lágy homokban, cipő nélkül sétálsz az apró oltár elé.

Ha nyugodt és lenyűgöző környezetben, látványos esküvőt tervezel, akkor számodra jól jöhetnek tanácsaink.

Hagyd el a nagy ruhát

Nézz szembe azzal, hogy a homokos tengerpart nem a bálterem. A homok körülöleli a lábad, nehezen tudsz benne haladni. A nagy abroncsos szoknya egyáltalán nem alkalmas arra, hogy ebben a környezetben elegánsan tudj haladni. A csipke anyag sem éppen jó választás, hiszen ezekbe sokszor beleakadhatnak a tengerparton található kagyló, növények. Így válassz könnyű szövetet, mint például a sifon. 

Fátyol? Az nem kell!

Kétszer is gondold meg, hogy lesz-e fátyol, vagy ha lesz is, milyen hosszú legyen. Ha a tengerpart szele, akkor akár rémálommá is válhat a viselete. Inkább viselj friss virágokból összeállított koszorút a hajadban. Ez sokkal lágyabb és légiesebb hatást kelt, ami illik a könnyed tengerparti hangulathoz.

Ugyanezen okok miatt, jól át kell gondolnod milyen frizurát válassz. Ne gondolkodj a kontyban, inkább a laza hajviselet dukál egy ilyen alkalomra. Díszítheted a hajadat tengeri csilagokkal, apró korallokkal vagy kagylókkal. Ha ez nem a te stílusod, akkor használj apró színes virágokat.

A magas sarkú cipő nem a tengerpartra való. Az igazi beach esküvő mezitlábas, de használhatsz sarut, szandált. Az esküvő időpontja is befolyásolhatja, hogy cipőben vagy anélkül házasodsz, hiszen egy forró napon a homok is felmelegedhet, így nem kellemes a járkálás benne. A homok forróságát tompíthatod virágszirmok leterítésével vagy egy futószőnyeg elhelyezésével.

 

 

Sokan elfelejtik, hogy a napsütés okozhat az ifjú párnak vagy a násznépnek is kellemetlenséget. A leégés, napszúrás valós veszélyt jelent, úgyhogy érdemes a ceremónia előtt jól bekenni magunkat naptejjel. A nagy meleg idején a meghívottak fölé helyezhetünk kifeszített fehér vásznakat, ezzel teremtve némi árnyékot, esetleg bambuszból, vagy nagy levelű növényekből is készülhet az árnyékolás. Szintén a nap okozhat problémát a menyasszonynak, koszorúslányoknak és a női vendégeknek. Az esküvő előtt figyelni kell mindenkinek a napozásra. A fürdőruha nyomot hagyhat a bőrön, így később a menyasszonyi ruha, koszorúslányruha alól kivillanó melltartópánt nyoma a fotókon rosszul mutat majd. Ezért érdemes előre olyan fürdőruhát választani, aminek nyomát megfelelően eltakarja a menyasszonyi ruha.

Ne csak magunkra gondoljunk

A vőlegények számára is engedjük el a formális öltöztet. Fekete ruhában, öltönyben nem lehet a tengerparton létezni. Könnyű pamut nadrágot, vagy akár bermuda nadrágot is hordhatnak, rövid ujjú inggel, ami világos színű. 

Maradj természetes

A gyönyörű tengerparti hátteret nem szabad túlöltözni, ehelyett emeld ki a környezet természetes szépségét. Nyújtson ihletet a tengerparti homok, a dűnefű, a kövek és a víz, valamint a kagylók. Egyszerű legyen a dekoráció, válassz olyan színeket, amelyek ellentétben állnak a fentiekkel. A zöld és az élénkebb árnyalatok kerüljenek előtérbe.

A dekorációnál ne használjunk magas virágdekorációt, üvegvázákat vagy éppen égő gyertyákat. Az üveg könnyen törik és a homokban nem tudjuk egyszerűen felszedni, az égő gyertya is kialszik, vagy felgyújthat valamit a szélben. Inkább használj LED égőket vagy viharlámpákat. Ez is hangulatos lesz, hidd el. A virág dekorációt próbáld meg lerögzíteni, hogy biztosan maradjon a helyén.

 

 

Fejelthetetlen emlékek

A tengerparti fotóknál igazán fontos a megfelelő időpont választás. A fények, a megvilágítás a szabadban csak rövid ideig megfelelő a tökéletes pillanatok megőrzésére. Javasoljuk, hogy a szertartást egy órával naplemente előtt kezdjétek el, így csodás képek készülhetnek még természtes megvilágításban.

Állíts a vendégek számára egy cipőtárolót, esetleg mindenkinek biztosíts egy papucsot, amit átvehetnek, hogy a homokban ne kelljen botladozniuk. 

A vendégeknek a frissítők felszolgálása létfontosságú legyen. Legyen egy asztalon jeges víz, limonádé, vagy koktél, amellyel hűsíthetik magukat a meghívottak a ceremónia elkezdéséig.

Sokszor az estébe nyúlik a tengerparti esemény, ilyenkor lehűlhet az idő. Gondoskodjunk néhány vastag takaróról, melyet a hölgyek a vállukra teríthetnek, a gyerekek pedig beleburkolózhatnak.

A tengerparti esküvő kiegészítő kellékeit, irányító táblát, meghívókat megrendelheted honlapunkon keresztül is.

Webáruház készítés