Rendeljen közvetlen a gyártótól. Tel:+3620378-9787

Az OrsiDekor Blogja - Mindenről, Ami Esküvő

A TÖKÉLETES TENGERPARTI ESKÜVŐ ÖSSZETEVŐI

2018.07.31 18:41

Ki ne vágyna egy különleges tengerparti esküvőre? Bármelyik menyasszony elégedett lenne azzal, ha vőlegényének a hullámzó habok előtt mondhatná ki az igent. Te is szeretnéd, ha a hajadat borzolná a szél, miközben a lágy homokban, cipő nélkül sétálsz az apró oltár elé.

Ha nyugodt és lenyűgöző környezetben, látványos esküvőt tervezel, akkor számodra jól jöhetnek tanácsaink.

Hagyd el a nagy ruhát

Nézz szembe azzal, hogy a homokos tengerpart nem a bálterem. A homok körülöleli a lábad, nehezen tudsz benne haladni. A nagy abroncsos szoknya egyáltalán nem alkalmas arra, hogy ebben a környezetben elegánsan tudj haladni. A csipke anyag sem éppen jó választás, hiszen ezekbe sokszor beleakadhatnak a tengerparton található kagyló, növények. Így válassz könnyű szövetet, mint például a sifon. 

Fátyol? Az nem kell!

Kétszer is gondold meg, hogy lesz-e fátyol, vagy ha lesz is, milyen hosszú legyen. Ha a tengerpart szele, akkor akár rémálommá is válhat a viselete. Inkább viselj friss virágokból összeállított koszorút a hajadban. Ez sokkal lágyabb és légiesebb hatást kelt, ami illik a könnyed tengerparti hangulathoz.

Ugyanezen okok miatt, jól át kell gondolnod milyen frizurát válassz. Ne gondolkodj a kontyban, inkább a laza hajviselet dukál egy ilyen alkalomra. Díszítheted a hajadat tengeri csilagokkal, apró korallokkal vagy kagylókkal. Ha ez nem a te stílusod, akkor használj apró színes virágokat.

A magas sarkú cipő nem a tengerpartra való. Az igazi beach esküvő mezitlábas, de használhatsz sarut, szandált. Az esküvő időpontja is befolyásolhatja, hogy cipőben vagy anélkül házasodsz, hiszen egy forró napon a homok is felmelegedhet, így nem kellemes a járkálás benne. A homok forróságát tompíthatod virágszirmok leterítésével vagy egy futószőnyeg elhelyezésével.

 

 

Sokan elfelejtik, hogy a napsütés okozhat az ifjú párnak vagy a násznépnek is kellemetlenséget. A leégés, napszúrás valós veszélyt jelent, úgyhogy érdemes a ceremónia előtt jól bekenni magunkat naptejjel. A nagy meleg idején a meghívottak fölé helyezhetünk kifeszített fehér vásznakat, ezzel teremtve némi árnyékot, esetleg bambuszból, vagy nagy levelű növényekből is készülhet az árnyékolás. Szintén a nap okozhat problémát a menyasszonynak, koszorúslányoknak és a női vendégeknek. Az esküvő előtt figyelni kell mindenkinek a napozásra. A fürdőruha nyomot hagyhat a bőrön, így később a menyasszonyi ruha, koszorúslányruha alól kivillanó melltartópánt nyoma a fotókon rosszul mutat majd. Ezért érdemes előre olyan fürdőruhát választani, aminek nyomát megfelelően eltakarja a menyasszonyi ruha.

Ne csak magunkra gondoljunk

A vőlegények számára is engedjük el a formális öltöztet. Fekete ruhában, öltönyben nem lehet a tengerparton létezni. Könnyű pamut nadrágot, vagy akár bermuda nadrágot is hordhatnak, rövid ujjú inggel, ami világos színű. 

Maradj természetes

A gyönyörű tengerparti hátteret nem szabad túlöltözni, ehelyett emeld ki a környezet természetes szépségét. Nyújtson ihletet a tengerparti homok, a dűnefű, a kövek és a víz, valamint a kagylók. Egyszerű legyen a dekoráció, válassz olyan színeket, amelyek ellentétben állnak a fentiekkel. A zöld és az élénkebb árnyalatok kerüljenek előtérbe.

A dekorációnál ne használjunk magas virágdekorációt, üvegvázákat vagy éppen égő gyertyákat. Az üveg könnyen törik és a homokban nem tudjuk egyszerűen felszedni, az égő gyertya is kialszik, vagy felgyújthat valamit a szélben. Inkább használj LED égőket vagy viharlámpákat. Ez is hangulatos lesz, hidd el. A virág dekorációt próbáld meg lerögzíteni, hogy biztosan maradjon a helyén.

 

 

Fejelthetetlen emlékek

A tengerparti fotóknál igazán fontos a megfelelő időpont választás. A fények, a megvilágítás a szabadban csak rövid ideig megfelelő a tökéletes pillanatok megőrzésére. Javasoljuk, hogy a szertartást egy órával naplemente előtt kezdjétek el, így csodás képek készülhetnek még természtes megvilágításban.

Állíts a vendégek számára egy cipőtárolót, esetleg mindenkinek biztosíts egy papucsot, amit átvehetnek, hogy a homokban ne kelljen botladozniuk. 

A vendégeknek a frissítők felszolgálása létfontosságú legyen. Legyen egy asztalon jeges víz, limonádé, vagy koktél, amellyel hűsíthetik magukat a meghívottak a ceremónia elkezdéséig.

Sokszor az estébe nyúlik a tengerparti esemény, ilyenkor lehűlhet az idő. Gondoskodjunk néhány vastag takaróról, melyet a hölgyek a vállukra teríthetnek, a gyerekek pedig beleburkolózhatnak.

A tengerparti esküvő kiegészítő kellékeit, irányító táblát, meghívókat megrendelheted honlapunkon keresztül is.