Rendeljen közvetlen a gyártótól. Tel:+3620378-9787

Az OrsiDekor Blogja - Mindenről, Ami Esküvő

Esküvőszervezés a cateringes szemével

2022.01.23 10:23
Esküvőszervezés a cateringes szemével

A nagy nap szervezése, amíg el nem kezditek nem is tűnhet olyan bonyolultnak. Végül is kell egy remek helyszín, ebből van választék, sok finom étel és persze a násznép és ti szép ruhában. Nagy körvonalakban ennyi egy esküvő. A gyakorlatban kicsit bonyolultabb és mindig felbukkanhat valami váratlan esemény, ami megoldás után kiált.

Az első és legfontosabb hogy alaposan járjatok utána, hogy csakis profi szolgáltatóktól rendeljétek meg mindent, ami szükséges. Ami nagyon lényeges, még hogy minden rólatok szóljon. Arról hogy ti mit szeretnétek, milyen legyen, hogyan legyen és mi az, ami titeket boldoggá tesz. A legragyogóbb esküvők nem a szervezés, a catering vagy szuperül játszó zenekar vagy a varázslatos dekoráció miatt voltak kiemelkedőek, hanem a pár ragyogása, boldogsága miatt. A ti fényetek, örömötök átragyog és átjár mindent és felejthetetlenné teszi az eseményt.

Itt minden értetek van. ezen a napon még a nap is fényesebben ragyog az égen a kedvetekért. Mindennél fontosabb hogy ti jól érezzétek magatokat és akkor ez mindenkire át fog ragadni. Ez a ti napotok, itt minden értetek van!

Ha feszültséggel telve vendégtől vendégig rohangáltok, hogy ízlik-e az étel, kényelmesen vannak-e és elégedettek-e a kiszolgálással stb. akkor násznép tagjai is elkezdik firtatni valóban jó-e minden.

Az okos pár ott és akkor már nem aggódik semmin. Minden meg van szervezve, elő van készítve a szolgáltatók meg vannak bízva a feladatokkal, mindenki tudj a dolgát. Itt már nincs más feladat, mint élvezni a csodás helyet, a remek ízeket és kellemes társaságot. Fürödni az örömben, hogy a pár tagjai egymásra találtak és részt venni a boldogságukban. Aki nem érzi jól magát az az ő választása.

Ez nem jelenti azt, hogy a vendégekre nem kell odafigyelni, de inkább az erősségekre helyezzük a hangsúlyt és ne azt firtassuk, mi lehetne még jobb. Amire nagyon ügyeljünk az a szolgáltató választás. Nem az a legfontosabb hogy véletlenül se szavazzunk bizalmat fiatal és/vagy kezdő csapatnak inkább az, hogy járjunk, utána mit tudnak. Azért van az internet és a barátok, ismerősök hogy mielőtt választunk, szerezzünk be elegendő értesülést és azok ismeretében döntsünk.

Az esküvőszervezés sokféle és sokrétű tudást igényló feladat. Gyakran kevesebb energiát emészt fel megbízni egy esküvőszervezőt és vele egyeztetni a részletekről, mint a drága időnket szaladgálásra és idegeskedésre fordítani. A menükérdésben sem tudtok úgysem mindenkinek megfelelni. Ha hagyományos lesz, akkor lesz, aki unalmasnak találja majd. Ha szokatlan új ízeket választotok lesz olyan, aki azt fogja kifogásolni. Eszetekbe ne jusson a vendégeket előzetesen megkérdezni mit szeretnének. Olyan sokféle igény lesz, hogy nem fogtok tudni mindennek megfelelni úgysem. Válasszátok azt, amit ti szerettek. Válasszatok olyan megbízható catering szolgáltatót, akit le tudtok ellenőrizni. Erre van a próba vacsora. Amire mindenképpen ügyeljetek, hogy derítsétek ki hogy meghívottak között van-e ételérzékeny vagy cukorbeteg esetleg vegetáriánus és gondoskodjatok róla hogy ő is találjon a menüben számára ízletes ételt amit biztonsággal fogyaszthat. H

Nem lehet és nem is kell 150-200 vendégnek megfelelni. Ennél sokkal fontosabb hogy változatos és sokszínű legyen a menü akár svédasztalos akár ültetett vacsora mellett teszitek le a voksotokat. Ha a catering szolgáltatót vagy éttermet gondosan választjátok ki akkor minden finom lesz és az is lehet, hogy olyan ételeket is örömmel megkóstolnak majd a vendégek, amelyek számukra újdonságnak számítanak.

A menüsor összeállításánál érdemes meghatározni egy keretet, amelyen belül maradva össze lehet állítani egy minden igényt kielégítő ételsort. Az éttermek és a catering szolgáltatók szoktak esküvői ajánlatot összeállítani, de teljesen egyedi igényeiteket is örömmel megvalósítják. A köretek nem szoktak az áron változtatni. Az árak a felhasznált alapanyagok tükrében széles skálán mozoghatnak, mert nem mindegy hogy csirkemell az alapanyag, amit be kell szerezni vagy lazac, bélszín vagy bárány. Az egyik szempont ami alapján választotok az legyen hogy ti mit szerettek.

A spórolás nem is a menü kiválasztásakor, összeállításakor szokott felbukkanni, hanem a személyzet létszámának eldöntésekor. Hány felszolgáló szükséges egy rendezvényhez? Egy ötfogásos ültetett esküvői vacsorához borszervízzel 10főre ajánlatos egy felszolgálót számolni. Ezzel biztosítva lesz, hogy a vendégek hosszas várakozás nélkül el lesznek látva és a személyzet nyelve sem lóg majd a térdéig.

Ha már azt választottuk, hogy nagy lagzit csapunk akkor nem érdemes a kiszolgáló személyzet létszámán garasoskodni. A gyakorlatban 100 főre 6-7 felszolgáló jut. Ez kevés, de ahhoz elég, hogy a vendégek még tökéletes kiszolgálást kapnak, bár megállás nincs egy percre sem a felszolgálók számára. Fogtok találni olcsó cateringet de nem éri meg kellemetlen emlékeket hagyni a vendégekben a hosszas várakozással eltöltött idő miatt vagy az udvariatlan kiszolgálás miatt. Nem érdemes kockáztatni ezzel az esküvő sikerét.

Összességében a legfontosabb hogy a döntést kire bízzátok az esküvőtöket alapos megfontolás és tájékozódás alapján hozzátok meg. Nagyon fontos hogy olyan szakembereket válasszatok, akik értik a dolgukat legyen szó esküvői meghívó tervezésről, fotósról, esküvőszervezőről vagy catering szolgáltatóról.