Rendeljen közvetlen a gyártótól. Tel:+3620378-9787

Az OrsiDekor Blogja - Mindenről, Ami Esküvő

GREENERY A 2018-AS ÉV ESKÜVŐI TRENDJE

2018.07.19 07:16

 

A tavalyi évben már észrevehető volt, hogy a zöld szín igazán divatos. A 2017-es év színe a Pantone skálán a Greenery lett. Frissességet és az új kezdetet szimbozlizálja, a sárgás zöld árnyalat a tavasz első napjaira emlékeztet.

 

 

A trend nemcsak az esküvőkön észlelhető, de a várostervezés, építészet, dizájn és az életmód is tükrözi a Greenery életstílust. Mert ez nemcsak egy színt képvisel, hanem a természethez való közeledést is szimbolizálja.

Az esküvő szervezésekor a Greenery stílus alapvető tulajdonságait figyelembe véve, nem szükséges kerti partiban, vagy kültéri esküvőben gondolkoznunk, hiszen a természetet, az újjáéledést becsempészhetjük a zárt terekbe is a színek és az anyagok variálásával. 

 

A helyiség dekorációja a természetesség jegyében készüljön. Használj rengeteg zöld növényt, akár vadvirágok is lehetnek közöttük, de a gyógynövények is kiválóan erősítik a Greenery hangulatát. Ehhez a stílushoz az egyszerű, letisztult menyasszonyi ruha illik, mely romantikussá teszi a helyet, mintha egy mezőn állva tennétek meg a fogadalmatokat. Ide nem való a nagy abroncsos szoknya, vagy a habos-babos műselyem. A finom csipke, az egyszerű egyenes vonalú szabás inkább azonosul a hely szellemével. A hajad díszítésekor a zöld növény kiváló választás, vagy esetleg az apró fehér virágok használata.

 

A koszorúslányok ruhája szintén tartalmazhat valamennyi zöldet, főként a menta, erdei zöld, sárgás zöld árnyalatokat emelhetjük ki. Ezzel azonban vigyázzunk a fotózások során, mert a hátteret úgy kell megválasztanunk, hogy ne vesszenek el benne, inkább kiemelkedjenek.

A virágcsokrok, dekorációk választásakor minél több zöld, pozsgás növényt válassz. A gyógynövények, kaktuszok inkább különlegessé teszik az esküvődet, mint elrontják a hangulatot. A fenntarthatóság és természet védelme alapvető gondolat a Greenery partikon, így elsősorban nem a vágott virágok kerülnek az asztalokra, hanem diszkrét, leegyszerűsített formákban ültetett növények, főként kövirózsa, kaktusz. Csodás kis flóráriumokat készíthetünk ezekből a növényekből, geometrikus fém formákba ültetve azokat. Köszönetajándékként is átadható a Greenery hangulatú, cserépbe ültetett kis kövirózsa, melyet webáruházunkban is megtalálsz.

 

A dekorációnál használtsz még babérlevelet vagy pálmalevelet, mellyel egy pici trópikus hangulatot, az esőerdők érzését csempészed a helyiségbe. A gyertyák is emelhetik a ceremónia fényét,  a vastag fehér gyertyákat zöld növényekkel kombinálva helyezd el a teremben.

A torta választásakor is inkább a természetesség lebegjen a szemed előtt. Akár egy rusztikus, nem bevont tortát is tehetsz a főasztalra, a lényeg, hogy az igazi növények itt is megjelenjenek, gyümölcsökkel és ehető virágokkal díszítsétek fel a piskótát. 

A meghívók alap díszítő elemei is a zöld növények legyenek és nem szabad túlzásba esned a tervezés során. Az alapszín természetesen a fehér és a zöld, emelett a halvány púderes rózsaszín, a mályva és a barna, szürke árnyalatai kerülnek előtérbe és egy csipetnyi arany. Az általunk készített meghívó jól szimbolizálja ezt a hangulatot, egyszerű és mégis friss, üde.