Rendeljen közvetlen a gyártótól. Tel:+3620378-9787

Az OrsiDekor Blogja - Mindenről, Ami Esküvő

Sztáresküvő - Chiara Ferragni

2018.09.28 08:00

Kétségtelen, hogy Harry és Meghan esküvője lázban tartotta az embereket, de úgy tűnik, hogy még náluk is nagyobb érdeklődést váltott ki az olasz blogger és rapper házassága!

A médiahatást vizsgáló szakértők szerint pontosan kétszer akkora volt az olasz esküvő értéke, mint Harryé és Meghané. Persze az esküvő sem volt olyan visszafogott: körhinta, óriáskerék és tűzijáték is volt a bulin - írja a Daily Mail.

Az egyik legismertebb divatblogger, Chiara Ferragni, aki a The Blonde Salad nevű blogjával vált ismertté. A 31 éves olasz blogger szeptember 1-jén mondta ki a boldogító igent szintén olasz szerelmének, a rapper Fedeznek. A párnak márciusban egy kisfia is született, aki a Leone nevet viseli.

Az esküvő elképesztően fényűzőre sikeredett, de mi mást is várhatnánk a legmenőbb divatbloggertől, akinek az Instagramon több mint 14 millió lelkes követője van? Chiara Ferragni ma már egyébként is inkább üzletasszonyként szeret bemutatkozni, amire minden oka megvan, hiszen óriási biznisszé duzzasztotta csaknem 10 évvel ezelőtt indított divatnaplóját.

Az esküvő helyszíne a szicíliai Noto volt. Chiara nem bízta a véletlenre az esküvő kommunikálását sem: saját profilját percről percre frissítette, hogy tőle értesüljenek az elsőként a rajongók a nagy nap minden apró mozzanatáról. Így megtudtuk azt is, hogy a helyszínre magánrepülőgéppel szállították a vendégeket, szám szerint 160-at. A divatblogger természetesen nem elégedett meg egyetlen esküvői ruhával: Meghan Markle-t is meghazudtolva összesen három lenyűgöző ruhacsodában pompázott a hétvége során.

Az elsőt az esküvőt megelőző este viselte, ez egy egyedi Prada kreáció volt, amelyet ajándékba kapott a divatháztól. A koszorúslányok pink ruháit Alberta Ferretti készítette. A második és harmadik ruhát a Dior divatház ajándékozta Chariának. A fő ruha elkészítése állítólag 1600 munkaórát és 400 méternyi anyagot vett igénybe és a divatház vezető tervezője, az olasz származású Maria Grazia Chiuri személyesen tervezte meg a blogger számára. A Dior Instagram oldalán azt írják, hogy a csipke és tüll anyagokból készült, háromnegyedes ujjú esküvői ruha az olasz és francia hagyományok egyfajta modern és időtlen átértelmezése, rejtett feminista üzenettel fűszerezve.

Éreztem, hogy valami olyasmit szeretne viselni, amiben modern nőnek érezheti magát, a szó szoros értelmében. Mindig is csodáltam Chariát. Ő egy igazi feminista ikon, aki számomra a modern üzletasszonyt testesíti meg, aki a nőiességét is beleviszi ebbe a kemény szakmába” – nyilatkozta a tervező.

A harmadik menyasszonyi ruhát a partin viselte az olasz sztár, a hercegnős szabású kreáció szintén sok rejtett üzenetet takart. A szövegek például, amik a ruha szoknyáján láthatók, Fedez a lánykérésre írt, Favorisca i Sentimenti című számából valók. A gyerekrajzra emlékeztető minták, amelyek között egy oroszlánt is felfedezhetünk, a kis Leone-t szimbolizálják.

Zárójelben megjegyeznénk, hogy erre a ruhára pillantva egyébként erős a gyanúnk, hogy Angelia Jolie esküvői ruhája is inspirációul szolgálhatott a készítéshez…