Rendeljen közvetlen a gyártótól. Tel:+3620378-9787

Cukrozott mandula, csokiszív

Kínálatunkban színes cukrozott mandulákat találtok, ami tökéletes köszönetajándék lesz egy ajándék dobozban, organza zacskóban vagy vászon zsákocskában. 

A hagyomány szerint a cukrozott mandula a frissen egybekelt pár személyiségének különbözőségét jelképezi, amik a házassággal egybeforrnak.

Az öt darab mandula jelentése: szerelem, boldogság, termékenység, egészség és jólét.


12termék112
12termék112

A hosszú esküvői hagyományokra visszatekintő cukrozott mandula máig a leggyakoribb köszönetajándék. Az ifjú pár jelképesen öt szem cukrozott mandulával köszöni meg a násznép tagjainak a részvételt az esküvőn, mivel úgy tartják, hogy a vendégek megajándékozása szerencsét és boldogságot hoz majd a házasságra. A mandulát általában köszönetajándék dobozba vagy virágcsokorrá formálva, kártyával vagy egyéb elemekkel is dekorálják.

Miért éppen a cukrozott mandula?

Mert a mandula kissé kesernyés alap íze és a cukorbevonat édessége egyszerre szimbolizálják az ellentéteket és a harmonikus egységet. A hagyományos értelmezés ebből kiindulva állítja párhuzamba a cukrozott mandulával a frissen egybekelt pár személyiségének különbözőségét és kettőjük harmonikus egészét mint házaspár.

Miért éppen öt cukrozott mandulát rejt egy esküvői köszönetajándék?

Az esküvői cukrozott mandulák mindegyike saját jelentéstartalommal bír, melyek a következők: szerelem, boldogság, termékenység, egészség és jólét.

Egyedi kérésekkel forduljatok hozzánk bizalommal!