Rendeljen közvetlen a gyártótól. Tel:+3620378-9787

Az OrsiDekor Blogja - Mindenről, Ami Esküvő

5 tipp a környezetbarát esküvőért

2022.04.10 09:24
5 tipp a környezetbarát esküvőért

Környezetbarát esküvőn mondanátok ki a boldogító igent, de fogalmatok sincs, hogyan kezdjetek hozzá? Az ökológiai lábnyom csökkentése egy esküvőn is lehetséges és sok zöld megoldásban gondolkozhattok. Most 5 tippet adunk nektek, a környezetbarát esküvő jegyében.

A mai világban sokan gondolják, hogy fontos a környezetünk védelme, hiszen rengeteg hírt kapunk a klímaváltozásról, a környezettudatosságról és a fenntartható élettel kapcsolatban. Ha a mindennapokat is környezettudatosan élitek, az esküvőtökön is megtehetitek!

Az esküvői helyszín kiválasztása, környezettudatosan

Az esküvő helyszín kiválasztása minden párnak rendkívül fontos szempont, érdemes amellett a helyszín mellett dönteni, ami nincs messze egymástól, a templom vagy az anyakönyvi hivatal közelében legyen a fotózás és a vacsora is. Ha csökkentitek az utazás mennyiségét a helyszínek között, azzal a szén-monoxid kibocsájtást is leredukálhatjátok. Ez már egy lépés a környezetbarát esküvő jegyében.

Esküvői fotózás

Vendéglátás környezetbarát módon

Az esküvői vacsorán is tehettek a környezetetekért, ha például szelektíven gyűjtitek a keletkezett hulladékot, erre pedig a vendégeket és az esküvőn dolgozókat is ösztönözhetitek. A műanyag palackok használatát is lecsökkenthetitek, ha az üdítőitalokat nagyobb kiszerelésben vásároljátok meg, vagy az alkohol csapolt módon kéritek. Környezetkímélő megoldást jelent az is, ha az ételkínálatban vegetáriánus és vegán menü is megtalálható, valamint a megmaradt ételekről is felelősen gondoskodhattok.

Esküvői vacsora

Környezetbarát meghívó

A meghívott vendégek számától függ a meghívók száma is, ami rengeteg papír felhasználását jelenti. Ha szeretnétek a hagyományos esküvői meghívó mellett maradni, kérhetitek újrahasznosított papírból őket. Grafikus segítségét is kérhetitek, aki megtervezi az esküvői meghívó dizájnját, azokat pedig online módon külditek ki a vendégeknek. Az esküvői meghívóval tükrözhetitek a Nagy Nap üzenetét, vagyis azt, hogy környezetbarát módon szeretnétek ünnepelni.

Esküvői meghívó

Dekoráció környezettudatosan

A virágok fontos részét képezik az esküvői dekorációnak, válasszatok úgy, hogy azok ne a kukában végezzék, döntsetek inkább a cserepes virágok mellett, amit akár a vendégeitek és Ti is haza vihettek a Nagy Nap után. Ha mindenképpen vágott virágot szeretnétek, akkor válasszatok szezonnak megfelelő virágokat, a csokrokat és díszeket pedig tovább ajándékozhatjátok az esküvő után gyermekotthonoknak, idősek otthonának vagy iskoláknak.

Esküvői dekoráció

Az esküvői ajándék

Vezessetek listát azokról a dolgokról, amikre szükségetek van, így elkerülhető, hogy olyan ajándékokat kapjatok az esküvőn, amire nincs. Ezzel megelőzhető a pazarlás és a felesleges csomagolóanyag felhasználás, sőt, ha az esküvői meghívóban, vagy annak mellékletében külön instrukciókat adtok a vendégeknek, kérhetitek őket arra, hogy újrahasznosított papírba csomagolják az ajándékokat, de akár pénzbeli hozzájárulást is kérhettek tőlük.

Esküvői ajándék

A környezettudatos esküvő kivitelezése nem is olyan nehéz, mint amilyennek gondolnánk, mind a helyszínválasztás, az esküvői vacsora, a meghívó, a dekoráció és az ajándékok is készülhetnek környezetbarát módon. Nálunk lehetőségetek van egyedi kérések megvalósítására, a fából készült dekorációs tárgyakat eltehetitek emlékbe, a meghívókat kérhetitek egyedi tervezéssel, sőt a további kiegészítők, mint például az ültetőkártya és a köszönetajándék összevonható 2 az 1-ben kivitelezésben.

Csak a fantáziátok szabhat határt a környezettudatos esküvő megvalósításában, egyedi kéréseitekkel forduljatok hozzánk bizalommal!