Rendeljen közvetlen a gyártótól. Tel:+3620378-9787

Az OrsiDekor Blogja - Mindenről, Ami Esküvő

Nagy kérdés a gyerek-kérdés az esküvőn

2018.11.23 08:00
Nagy kérdés a gyerek-kérdés az esküvőn

Az örök kérdés, hogy meghívjuk-e az esküvőre a barátok és rokonok gyerekeit?

Nem könnyű kérdés…

Egyik oldalról ott van a kép, amikor a sziromszóró aranyos kisleány vagy gyűrűvivő cuki kisfiú szép ruhában végig sétál a sorok között, milyen kedves emlék lesz, és valóban… De az est további részében, ha nincs a gyerkőcök a számára megfelelő elfoglaltság biztosítva, akkor a tündéri kislányokból és helyes fiúcskákból előbújik a kisördög és a „Nagy Napon” a rakoncátlan gyerekek veszik át a terepet.

 

Az ifjú pártól függ, hogy szívesen látja-e a gyerekeket az esküvőn.

Sosem lehet biztosra venni, hogy az apróságok szépen viselkednek majd az esküvőn. A csecsemők sírnak a szertartás alatt, a kisgyerekek pedig fészkelődnek és kérdezősködnek. A menyasszony és vőlegény kellemetlenül érezheti magát, ha gyereksírással a háttérben kell, esküt tegyen. Az esetek többségében a szülők kézben tudják tartani gyerekük viselkedését, de mi van akkor, ha ez nem így történik?

És a templom nem az egyetlen hely, amit figyelembe kell venni. A gyerekek jelenléte az esküvői fogadáson is zavaró lehet. Nem lehet azt várni egy gyerektől, hogy órákig egy helyben üljön és civilizáltan viselkedjen. Rosszul reagálhat, ha unja magát.

Sok szülő érzi azt, hogy nem tud felszabadultan szórakozni, mondjuk táncolni, az esküvőn, ha gyerekei is jelen vannak. Gondolj bele, hogy mennyivel jobban szórakozhatnál, ha aznapra másvalakire bíznád őket.

Léteznek mindenkit kielégítő megoldások arra az esetre, ha úgy döntöttünk meghívjuk a kisgyerekeket is. Az ifjú pár fogadhat egy bébiszittert. Sok templomban, illetve esküvői teremben van egy külön, a gyerekek számára fenntartott helyiség.

Jó ötlet készülni néhány kifestőkönyvvel, színes ceruzákkal, amely leköthetik őket pár órára.

A szülők is készülhetnek kicsit, mert lehet, hogy a gyereknek nem ízlik az étel. Ha a gyermeked válogatós, vedd számításba, hogy a menüben valószínűleg nem szerepel majd sült csirkemell, tehát lehet, hogy otthonról kell olyasmit vinned, amit a gyerek is szeret.

Egy biztos, mindkét esetben szükséges az előzetes egyeztetés a vendégek és az ifjú pár között!