Rendeljen közvetlen a gyártótól. Tel:+3620378-9787

Az OrsiDekor Blogja - Mindenről, Ami Esküvő

ESKÜVŐI SZOKÁSOK A VILÁG MINDEN PONTJÁRÓL

2018.07.11 14:36

 

Hazánkban is egyre több esküvői szokás kihalóban van, így vannak ezzel a nagyvilágban máshol is. Azonban vannak olyan pontjai az esküvőknek, melyek nélkül nincs igazi ceremónia. Nézzük más országokban, melyek ezek a szokások.

 

Hagyományos esküvői ceremónia a következő országokban rejt magában valami különlegességet.

Helyszín: Fülöp-szigetek

Szokás: Galambröptetés 

Az ifjú pár mindkét tagja egy-egy fehér galambot enged el az ünnepség végén. Ezzel jelképezve a szerető és sikeres házasságot.

 

Helyszín: Korea

A vőlegény egy faragott kacsát vagy libát dob a menyasszonynak, akinek azt el kell kapnia. A kacsa a házasságot képviseli. Ha a menyasszony elkapja a faragott állatot, akkor az első gyermekük fiú lesz, ha nem, akkor kislány.

 

Helyszín: Görögország

A vőlegény legjobb barátja (koubaros) leborotválja a fiatal férj arcát, míg a többi barát az öltözködésben segít neki. A borotválkozás szimbolizálja a két férfi közötti bizalmat, az öltöztetés pedig segít felkészülni a vőlegénynek a rá váró eseményekre.

 

Helyszín: Afrika

A pár a szertartás végén átugrik egy seprű felett. A hiedelem szerint, amelyikük magasabbra ugrik, az lesz életük során a döntéshozó.

 

Helyszín: Kína

A kínai menyasszonyok vörös fátlyat viselnek és piros esernyőt tartanak a fejük felett. A piros szín szimbolizálja a szerencsét, a szeretetet, a gazdagságot és a merészséget.

Helyszín: Olaszország

Cukorbevonatú mandulát - vagy konfettit - dobálnak az ifjú párra a násznép tagjai. A római korig nyúlik vissza ez a hagyomány, a mandula egészséget és boldogságot jelképez. Napjainkban a mandula papírkonfettivé változott, de a szokás megmaradt.

 

Helyszín: Németország

Az ifjú pár első közös kihívása, hogy egy hosszú fűrésszel szétvágjanak közösen egy fadarabot. 

 

Helyszín: India

Bár nem tudni, hogy mi célja van a szokásnak, de nagyon népszerű az országban, hogy a menyasszony családjának legidősebb nem házas lány tagjai ellopják a vőlegény cipőjét, amit a vőlegény családjának kell visszaszerezni tőlük. 

 

Helyszín: Norvégia

A menyasszony egy ezüst-arany koronát visel, amin a lelógó részek mozgásával együtt zengenek-bonganak. Ezzel űzik el a gonosz szellemeket.

 

Helyszín: Egyesült Királyság

Hazánkban is egyre többször történik meg, hogy a menyasszony esküvői csokrát hátradobja a hajadon koszorúslányok közé. Ez a szokás bizony az Egyesült Királyságból származik, aki elkapja a csokrot, az házasodik meg legközelebb.

 

Helyszín: Írország

A fogadalmak elhangázas után megszólal a templom harangja, ami megvédi az ifjú párt a gonosz szellemektől.

 

Helyszín: Pakisztán

A vőlegény viseli fején a "sehra" nevű fejdíszt, mely általában egy kendő, gyakran virágokból, gyöngyökből. Ez a fátyol megvédi a vőlegényt az ártó szellemektől, büszkeséget és presztizst mutat.