Kövess minket! | Inspirációk, tippek, közösség

 

Időpontfoglalás

Kinéztél valamit, amire élőben is kíváncsi vagy? Szeretnéd, hogy mi díszítsük fel az esküvőd helyszínét?

Foglalj időpontot és gyere el bemutatótermünkbe, hogy segíthessünk! 

Hívj minket az alábbi telefonszámon, és egyeztessünk: +3620/378 9787 vagy írj emailt orsidekor@gmail.com . Időpontok hétfötől csütörtökig 8-17 ig.

Partnereink

 


divattervező Fekete Ildikó

 

Hírlevél
Bankkártyás fizetés
Az Orsi DekorBlogja Mindenről, Ami Esküvő
2018.07.11 14:36

ESKÜVŐI SZOKÁSOK A VILÁG MINDEN PONTJÁRÓL

 

Hazánkban is egyre több esküvői szokás kihalóban van, így vannak ezzel a nagyvilágban máshol is. Azonban vannak olyan pontjai az esküvőknek, melyek nélkül nincs igazi ceremónia. Nézzük más országokban, melyek ezek a szokások.

 

Hagyományos esküvői ceremónia a következő országokban rejt magában valami különlegességet.

Helyszín: Fülöp-szigetek

Szokás: Galambröptetés 

Az ifjú pár mindkét tagja egy-egy fehér galambot enged el az ünnepség végén. Ezzel jelképezve a szerető és sikeres házasságot.

 

Helyszín: Korea

A vőlegény egy faragott kacsát vagy libát dob a menyasszonynak, akinek azt el kell kapnia. A kacsa a házasságot képviseli. Ha a menyasszony elkapja a faragott állatot, akkor az első gyermekük fiú lesz, ha nem, akkor kislány.

 

Helyszín: Görögország

A vőlegény legjobb barátja (koubaros) leborotválja a fiatal férj arcát, míg a többi barát az öltözködésben segít neki. A borotválkozás szimbolizálja a két férfi közötti bizalmat, az öltöztetés pedig segít felkészülni a vőlegénynek a rá váró eseményekre.

 

Helyszín: Afrika

A pár a szertartás végén átugrik egy seprű felett. A hiedelem szerint, amelyikük magasabbra ugrik, az lesz életük során a döntéshozó.

 

Helyszín: Kína

A kínai menyasszonyok vörös fátlyat viselnek és piros esernyőt tartanak a fejük felett. A piros szín szimbolizálja a szerencsét, a szeretetet, a gazdagságot és a merészséget.

Helyszín: Olaszország

Cukorbevonatú mandulát - vagy konfettit - dobálnak az ifjú párra a násznép tagjai. A római korig nyúlik vissza ez a hagyomány, a mandula egészséget és boldogságot jelképez. Napjainkban a mandula papírkonfettivé változott, de a szokás megmaradt.

 

Helyszín: Németország

Az ifjú pár első közös kihívása, hogy egy hosszú fűrésszel szétvágjanak közösen egy fadarabot. 

 

Helyszín: India

Bár nem tudni, hogy mi célja van a szokásnak, de nagyon népszerű az országban, hogy a menyasszony családjának legidősebb nem házas lány tagjai ellopják a vőlegény cipőjét, amit a vőlegény családjának kell visszaszerezni tőlük. 

 

Helyszín: Norvégia

A menyasszony egy ezüst-arany koronát visel, amin a lelógó részek mozgásával együtt zengenek-bonganak. Ezzel űzik el a gonosz szellemeket.

 

Helyszín: Egyesült Királyság

Hazánkban is egyre többször történik meg, hogy a menyasszony esküvői csokrát hátradobja a hajadon koszorúslányok közé. Ez a szokás bizony az Egyesült Királyságból származik, aki elkapja a csokrot, az házasodik meg legközelebb.

 

Helyszín: Írország

A fogadalmak elhangázas után megszólal a templom harangja, ami megvédi az ifjú párt a gonosz szellemektől.

 

Helyszín: Pakisztán

A vőlegény viseli fején a "sehra" nevű fejdíszt, mely általában egy kendő, gyakran virágokból, gyöngyökből. Ez a fátyol megvédi a vőlegényt az ártó szellemektől, büszkeséget és presztizst mutat.

 

Webáruház készítés