Rendeljen közvetlen a gyártótól. Tel:+3620378-9787

Az OrsiDekor Blogja - Mindenről, Ami Esküvő

Koszorúslány kisokos - mi a feladata egy koszorúslánynak?

2022.03.20 11:14
Koszorúslány kisokos - mi a feladata egy koszorúslánynak?

Téged választottak koszorúslánynak, de fogalmad sincs, hogy milyen feladatokkal jár ez a megtisztelő szerep? A koszorúslányok hagyománya egészen az ókorig nyúlik vissza, akkoriban a legfőbb feladatuk az volt, hogy megvédjék a menyasszonyt az ártó energiák ellen. A koszorúslányok védelmező szerepe napjainkra is megmaradt, néhány teendő átvállalásával teljes mértékben levehetik a menyasszony válláról a terhet.

A koszorúslányok hagyománya

A koszorúslányok hagyománya egészen az ókorig nyúlik vissza, akkoriban a legfőbb feladatuk az volt, hogy megvédjék a menyasszonyt az ártó energiák ellen. A koszorúslányok védelmező szerepe napjainkra is megmaradt, néhány teendő átvállalásával teljes mértékben levehetik a menyasszony válláról a terhet. A régi szokások szerint a koszorúslányok koszorúba fogták az arát, így biztosítva Neki a védelmet, nevük is innen ered. Akkoriban a koszorúslányokat a hajadon lányok közül választották, mivel a menyasszony mellett ők is előtérbe kerülhettek, így könnyebben találtak maguknak párt különleges ruhájuknak és teendőiknek köszönhetően. A koszorúslányok ugyanolyan ruhában jelentek meg, így egyenlő esélyekkel indulhattak a párszerzésben.

Miért a koszorúslányok léptek be először rózsaszírmot szórva a templomba? A fent említett negatív energiák miatt, mivel ezzel elűzhették az ártó szellemeket, a menyasszony pedig a rózsaszirmokon lépkedett, így lábai nem érintették a földet. Legalábbis így gondolták akkoriban, hogy ezzel védelmezik a menyasszonyt, ebből pedig hagyomány lett. 

Koszorúslányok

Az esküvő előtti teendők

A koszorúslányok esküvő előtti teendői nagyon izgalmasak, már az előkészületekben és a szervezésben is nagy segítségére lehetnek a menyasszonynak. A menyasszonyok épp ezért választják a közel álló női rokonokat vagy a legjobb barátnőket kérik fel erre a megtisztelő feladatra. A koszorúslányok segítenek a tökéletes menyasszonyi ruha megtalálásában, a menyecske ruha kiválasztásában és a kiegészítők beszerzésében is. Biztosak lehettek benne, hogy a menyasszony a frizura és a smink próbán is kikéri majd a véleményeteket és meglátásaitokat, hogy minden tökéletes lehessen Neki a Nagy Napon. A menyasszonnyal való készülődés egy igazán jó hangulatú csajos program lesz mindenki számára.

A koszorúslányok legfontosabb feladata, hogy a menyasszony legnagyobb támaszai legyenek és lelki támogtást nyújtsanak a bizonytalan pillanatokban.

Koszorúslány teendők

A koszorúslányok feladata az esküvőn és a szertartáson

A szertartáson régi szokás a rózsaszirmok szórása, amit manapság igaz, hogy inkább a család vagy barátok kislányaira bíznak, de a koszorúslányok feladatai közé tartoznak, úgy ahogy a gyűrű megőrzése is, ami egy nagyon felelősségteljes feladat.

A koszorúslányok segítenek a menyasszonak öltözködni, figyelnek a ruhára, hogy tökéletesen mutasson. Segítenek a köszönetajándékok elhelyezésében és pohárköszöntőt is mondanak, ahol a közös emlékeket eleveníthetitek fel szeretettel és humorral fűszerezve.

A lagzin a koszorúslányok feladata, hogy táncra buzdítsák a vendégeket, hogy fergeteges hangulatban teljen az ünneplés. Akár össze is foghattok és személyre szóló feladatokkal lephetitek meg az ifjú párt, ami mindenki számára remek szórakozás lesz.

A koszorúslányok mind az esküvő előtti készülődésben, mind a Nagy Napon nagy segítségére lehetnek a menyasszonynak, ez egy igen felelősségteljes és örömteli feladat. 

Koszorúslányok esküvőn

Kínálatunkban mindent megtaláltok, amire az esküvőn szükségetek lehet, egyedi kérésekkel forduljatok hozzánk bizalommal!