Kövess minket! | Inspirációk, tippek, közösség

 

Időpontfoglalás

Kinéztél valamit, amire élőben is kíváncsi vagy? Szeretnéd, hogy mi díszítsük fel az esküvőd helyszínét?

Foglalj időpontot és gyere el bemutatótermünkbe, hogy segíthessünk! 

Hívj minket az alábbi telefonszámon, és egyeztessünk: +3620/378 9787 vagy írj emailt orsidekor@gmail.com . Időpontok hétfötől csütörtökig 8-17 ig.

Partnereink

 


divattervező Fekete Ildikó

 

Hírlevél
Bankkártyás fizetés
Az Orsi DekorBlogja Mindenről, Ami Esküvő
2018.08.31 08:00

Templomi esküvő kisokos

Gyönyörű menyasszonyként belépni a templomba, végig vonulni a padok között, és Isten színe előtt örök hűséget fogadni a szerelmünknek. Ez minden kislány álma. Azonban az oltárig vezető út sok-sok papírral, ügyintézéssel, idegeskedéssel van kikövezve. Ezt megkönnyítendő, összegyűjtöttük a legfontosabb információkat a szertartással kapcsolatban.

Az egyházi esküvő az ország bármely plébániáján köthető, nincs lakhely szerinti kötöttség.A tervezett időpont előtt, legalább 3 hónappal, személyesen kell bejelentkezni, a jegyesek által kiválasztott templom plébániáján, a kért esküvői időpont, a jegyes oktatás, és az eskető pap személyének megbeszélésére.

 Lehetőség van csak a templom lefoglalására is a tervezett időpontra, ebben az esetben az eskető pap személyéről a párnak kell gondoskodnia.

A hívő párok esetében a hangsúly mindig a templomi esküvőn van, mert ott zajlik az Isten színe előtti házasságkötés, így ennek jóval nagyobb a jelentősége is!

A templomi határidőnaplóba ceruzával bejegyzésre kerül a kiválasztott időpont. A bejegyzés akkor válik véglegessé, amikor a pár minden szükséges iratot beszerzett, és az adataikat az anyakönyvbe bevezették. Ennek legkésőbb az esküvő előtt 1 hónappal meg kell történnie.

A jegyesoktatás a házasság szentségéről, a házaséletre való felkészítésről szól. Az oktatás történhet csoportosan vagy egyénileg is. Időtartamát, az alkalmak számát, az oktatást végző pap határozza meg, nincs egységes előírás.  

 

Költségek (stóladíj)

A stóladíjak egyházmegyei hatáskörben vannak, tehát változhatnak, attól függően, hogy melyik egyházmegyében van az adott templom. A költségeket továbbá az is módosíthatja, hogy a dekoráció elkészítését az adott plébánia vállalja-e, vagy sem, illetve milyen dekorációs lehetőségek állnak rendelkezésre.

Külső helyszín

Tudni kell, hogy római katolikus esküvőt csak felszentelt helyen lehet celebrálni, ezért kizárólag templomban, kápolnában lehet a szertartást megtartani.

A katolikus esküvők különlegessége például, hogy a két fél egymásnak szolgáltatja ki a szentséget, és megnyílik a házasság szentségének kegyelme a számukra. A szertartás alatt az eskető pap a jegyespárhoz kérdéseket intéz, majd ezt követően a pár esküvel erősíti meg ígéretét. A pap ezután megáldja a gyűrűket, amelyeket a férj és a feleség a szeretet és a hűség jeléül egymás ujjára húz.

Vallástól függetlenül minden esküvőre igaz, hogy az a nap csak és kizárólag a párról kell, hogy szóljon. Az egyházi esküvő a nagy nap fénypontja, ha valóban megélitek a pillanatokat!

 Ehhez persze nem árt végiggondolni mindent időben, hogy ne a szertartás közben kezdjetek el idegeskedni azon, hogy vajon minden rendben lesz-e majd.

Webáruház készítés