Rendeljen közvetlen a gyártótól. Tel:+3620378-9787

Az OrsiDekor Blogja - Mindenről, Ami Esküvő

Az esküvő előtti fontos teendők

2018.08.17 08:00

Nem túlzás azt állítani, hogy minden nő, már kislány korában elkezdi tervezgetni a nagy napot, de ekkor még csak az álom pasiról és a ruháról álmodoznak, a valódi esküvőszervezés egészen más tészta.

Nem is gondolnánk mennyi teendő vár ránk…

Felgyorsult világunkban gyakran nem jut idő a hosszas előkészületekre, tervezésre. Természetesen extrém esetekben megoldható az „expressz-esküvő”, de jó, ha tudja minden fiatal pár, hogy optimálisan legalább fél év szükséges a tökéletes esküvőhöz!

Az első és legfontosabb, hogy a pár közösen döntsön, hiszen sok kérdést kell végigbeszélni. Hagyományos esetleg kreatív esküvőről álmodoztok?  Van kedvenc hónapotok, évszakotok? Tavaszi esküvőre gondoltatok? Tapasztalatok szerint a június, augusztus és a szeptember a legkedveltebb, de a téli esküvő szintén nem ritka.

 Ha meg van az időpont, már látjátok is mennyi időtök van a szervezésre. Ezzel egyidejűleg a rokonságban érdemes megérdeklődni, hogy van-e már konkrét program nehogy egybe essen egy ballagással vagy épp nyaralással. Érdemes a várható létszámot is meghatározni, hiszen ez nagyban befolyásolja a ráfordítandó összeget is. Ha már körvonalazódik, válasszátok ki a számotokra megfelelő szakembereket és foglaljátok le a helyszínt.

Ezt követően jöhet a tanúk és koszorúslányok kiválasztása, és a zenekar, a fotós megtalálása. Már lassan az idő felénél járunk: jöhet a legizgalmasabb rész: a ruhák és a gyűrűk kiválasztása, megvásárlása –ezután a dekoráció megtervezése, amit érdemes szakemberrel megterveztetni. Leveszik a gondot a vállatokról! A nagy napon már nem akartok majd a helyszínre rohangálni és a dekorációt igazgatni: a meghívókat, az ültető kártyákat.

Ezután következhet a nászút és a nászajándéklista, a táncoktatás, ha van rá igény és az esküvői menü, torta kiválasztása. Az esküvő előtt 1-2 hónappal érdemes kipróbálni milyen lesz a menyasszonyi frizura és smink, ruhapróba, amik még hátra vannak.

Az utolsó hónapban már csak az ülésrendre, a nászútra – valamint  a leány- és legénybúcsúra koncentráljatok, és véglegesítsétek a vendégek létszámát, az esküvői forgatókönyvet!

Pár nappal az esemény előtt már csak pihenjetek, és várjátok a nagy napot! Hívjatok minket bátran, az év minden napján elérhetőek vagyunk!